Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: «Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε το 2012 πρωτογενές πλεόνασμα»

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
   Η μάχη που δίνει η Ελλάδα είναι καθοριστική, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την περίοδο που διανύουμε.
    Ενημερώνοντας τα μέλη της κυβέρνησης για τη χθεσινή συνομιλία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, είπε:
   «Επανέλαβα τη δική μας αταλάντευτη απόφαση να είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας, με όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Με την ολοκλήρωση της θετικής αξιολόγησης από τους τρεις φορείς της τρόικας, δεν υπάρχει θέμα να μην στηριχθεί η Ελλάδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ιουλίου.
   Από την άλλη, βεβαίως, περιμένουν κι αυτοί την αξιολόγηση, για να δουν ότι πράγματι έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε».
     Αναφορικά με τον δημόσιο διάλογο που γίνεται για τα θέματα αυτά, ο πρωθυπουργός είπε ότι «καλό είναι να συζητάμε», αλλά πρέπει και να πιάσουμε τους στόχους όσο γίνεται πιο γρήγορα.
   Και πρόσθεσε ότι το όποιο αποτέλεσμα, μικρό ή μεγάλο, πρέπει να προβάλλεται θετικά.
   Είναι εύκολο, είπε, να υπάρχει μηδενιστική προσέγγιση και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί τον μηδενισμό στο έπακρο, κάτι που όπως είπε, «περνάει δυστυχώς στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα».
    Ως προς τους στόχους της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι :
 «Δεν είμαστε μακριά από τους στόχους μας- αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε τον επόμενο χρόνο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: