Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

        Συνεδριάζει απο το πρωί της Κυριακής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη.
     Υπό την πίεση των Βρυξελλών, για την 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
   Μετά την ανένδοτη στάση των δανειστών και τη σοβαρή απειλή της μη καταβολής της δόσης των 8 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση προχωρά στην ταχύτερη επιβολή μέτρων.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου ελήφθη από τον πρωθυπουργό αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακής τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον Ευ.Βενιζέλο.
  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη.
    Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: