Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαράκ Ομπάμα : "τίθεται σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία και θα κριθούμε όλοι από τις πράξεις μας"

Στις 27 από τις 28 τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τη Μέρκελ τα δύο τελευταία χρόνια συζήτησαν για την κρίση χρέους στην Ελλάδα  Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ειδικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ μετά τη βασισμένη σε στοιχεία διαπίστωση ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας πέρασε τα σύνορα της χώρας μας, απειλεί άμεσα την Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείεται μετάδοσή της σε άλλες χώρες με κίνδυνο ύφεσης σε διεθνές επίπεδο και παγώματος των προσπαθειών ανάπτυξης, που χρειάζεται άμεσα η παγκόσμια οικονομία.
   Η άρνηση της κ. Μέρκελ να συναινέσει στη σωτηρία της Ελλάδας, βοηθώντας στην ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, έδωσε νέα ώθηση στα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας μας, παρά το γεγονός ότι η ίδια απέρριψε κάθε τέτοια πιθανότητα με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για ακριβή "λύση".
   Το βασικό μήνυμα του Αμερικανού ηγέτη προς την κ. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με τον οποίο συναντήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ, ήταν ότι "τίθεται σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία και θα κριθούμε όλοι από τις πράξεις μας".
   Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που ενημέρωσε την Παρασκευή ομάδα δημοσιογράφων, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε - 28 - τηλεφωνικές συνομιλίες με την κ. Μέρκελ τα τελευταία δύο χρόνια και όλες εκτός μίας είχαν σχέση με την κρίση χρέους της Ελλάδας και τις επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο.
   Σε όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες ο Αμερικανός ηγέτης πίεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο "να δώσει λύσεις", λέγοντας μάλιστα ότι "το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολύ μικρό για την Ευρώπη".
  Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου ως "αντιπαραγωγική και μη ευαίσθητη" (για τους Ευρωπαίους εταίρους της).
   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ προσπάθησε να την πείσει ότι η χώρα της έχει μόνο ωφέλη και κέρδη από το ευρώ. Εάν εγκαταλειφθεί το ευρώ, φέρεται να της τόνισε, "οι πρώτοι που θα έχετε ζημιά θα είστε εσείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: