Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ε.Βενιζέλος: Ζούμε μόνο τον ''πρόλογο'' της κρίσης

Βενιζέλος: Ζούμε μόνο τον πρόλογο της κρίσης Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο  Βενιζέλο
    Ως "πρόλογο" της πραγματικής κρίσης περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση της οικονομίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
    Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει "εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη την κατάσταση".
   "Εάν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα", συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος "και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά".
   Ο υπουργός Οικονομικών  κ.Ευάγ. Βενιζέλος τόνισε oτι :            
   "Όποιος λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, πρακτικές που δυστυχώς έχουμε ακολουθήσει όλα τα πολιτικά κόμματα - και αυτό δεν μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι - βλάπτει τη χώρα", και πρόσθεσε ότι :
  "O υπερήφανος ελληνικός λαός που δεν μπορεί να εκβιάζεται από τις αγορές και που δεν μπορεί να θίγεται στην υπερηφάνειά του, πρέπει να ξέρει και προσπαθεί. Δεν τον εκφράζουν τον λαό αυτοί που νομίζουν ότι μεσολαβούν και του προσφέρουν ένα συγκεκριμένο είδος πληροφόρησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: