Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

TAGES-ANZEIGER της Ζυρίχης : «Ο Παπανδρέου χρειάζεται στήριξη και όχι λαϊκισμό»

«Ο Παπανδρέου χρειάζεται στήριξη και όχι λαϊκισμό» O Πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου
   Ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες της εφημερίδας TAGES-ANZEIGER της Ζυρίχης σε άρθρο με τίτλο : 
   "Ο Παπανδρέου χρειάζεται στήριξη κι όχι λαϊκισμό", γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιδίδεται σε ένα τιτάνειο αγώνα για να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας προσπαθώντας να διορθώσει αδυναμίες δεκαετιών, να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη αντίσταση του λαού του, που έχει χάσει την πίστη του στην επιτυχία του προγράμματος λιτότητας και να υπερνικήσει τις φωνές του λαϊκισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που καλλιεργούν τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων.
   Αυτή η ευρωπαϊκή κακοφωνία έχει δυσκολέψει από την αρχή την επίλυση της κρίσης του ευρώ και έχει κάνει κακό, όπως φάνηκε και από την κατάρρευση των μετοχών των γαλλικών τραπεζών, σημειώνει .
    Στο εσωτερικό της χώρας μπορεί η λύση της εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή να φαίνεται εύκολη, αλλά αυτή θα προκαλέσει χάος, αφού θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τραπεζών και επιχειρήσεων, θα δυσκολεύσει ακόμη περισσότερο την αποπληρωμή του χρέους σε ευρώ, θα πολλαπλασιάσει τις διαδηλώσεις και απεργίες, θα μολύνει άλλες βαλκανικές χώρες, όπου δραστηριοποιούνται ελληνικές τράπεζες και θα ωθήσει τους κερδοσκόπους να ποντάρουν στο θάνατο του ευρώ .
    Επομένως είναι πολύ φθηνότερο για τις χώρες της ευρωζώνης να χρηματοδοτήσουν την μακροπρόθεσμη τακτοποίηση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδος με την επέκταση της ευρωπαϊκής ομπρέλας προστασίας, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: