Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κρίση ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία - Μήνυμα Σόιμπλε προς Ρέσλερ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
   Ανεβαίνουν οι τόνοι στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στηλιτεύει τον συνάδελφό του υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που προκάλεσε πανικό στις αγορές, κάνοντας λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας.
    «Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Καγκελαρίας, ο υπουργός Οικονομικών είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν το ευρώ» ξεκαθαρίζει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
   «Στη δημοκρατία προέχει η ελευθερία της έκφρασης. Όμως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρμόδιος για την οικονομική πολιτική είναι ο υπουργός Οικονομικών» προσθέτει, απευθυνόμενος στον Φιλελεύθερο υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, με άρθρο του στο γερμανικό Τύπο, υποστήριξε ότι η ελεγχόμενη πτώχευση μπορεί να είναι μια λύση για την Ελλάδα.
   Τονίζει επίσης ότι δεν μπορεί να φανταστεί το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) να συγκυβερνά με ένα ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα.
   Οι δηλώσεις του Ρέσλερ έριξαν λάδι στη φωτιά των ευρωπαϊκών αγορών και χρειάστηκε η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ για να αποκλιμακωθεί η κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: