Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

A.Μέρκελ : «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα»

«Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα»« δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την  Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ
   Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει, αρκεί η Ελλάδα  να καλύψει τις υποχρεώσεις της δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν από το επίσημο δείπνο με τον πρωθυπουργό  Γιώργο Παπανδρέου.
   «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε:
   «Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να κάνει ό,τι μπορεί, για να καλύψει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις οι οποίες απαιτούνται. Νομίζουμε όμως ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και πρέπει να καλύψει όλα εκείνα τα οποία έχει υποσχεθεί».
   Η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε παράλληλα ότι οι Έλληνες «πραγματικά έχουν αναλάβει ένα πολύ μεγάλο βάρος. Και πληρώνουν για πράγματα, για τα οποία δεν ευθύνονται ίσως άμεσα».
   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απο την πλευρά του επανέλαβε την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης τόσο για αλλαγές και πιστή τήρηση των μέτρων.
   Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται μεγάλες θυσίες.
  «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε εξάλλου η Ανγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της στη ΝΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: