Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί : «Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης»

  Άνγκελα Μέρκελ  Γιώργος  Παπανδρέου  Νικολά Σαρκοζί
  Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, η οποία διήρκησε 25 λεπτά.
   Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έδωσε το κλίμα της συνομιλίας, «η πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση των τριών ηγετών».
   «Απέναντι στη φημολογία, τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης», ενώ όπως επεσήμαναν «τα μέτρα που ελήφθησαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2011 και το 2012».
   Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της, διασφαλίζοντας, έτσι, την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης.
   Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό Συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
   Γιατί αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: