Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

M.Χρυσοχοϊδης : ''Βρισκόμαστε σε πόλεμο με την ύφεση''

  O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  Την ανάγκη να ενισχυθούν οι μηχανισμοί που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο «Spiegel Online».
   Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. M. Χρυσοχοϊδης αναφέρει ότι για    την ενίσχυση των επενδύσεων διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να βελτιωθεί η διάθεση της διαρθρωτικής βοήθειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει επίσης οτι :

   «Συζητούμε με τη γερμανική κυβέρνηση, πώς να ιδρύσουμε μία ελληνική τράπεζα επενδύσεων στο πρότυπο της γερμανικής ‘ΚfW’.
    Το ίδρυμα αυτό μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα για παράδειγμα στον ενεργειακό τομέα ή στις υποδομές».
    Ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζει ότι απαιτείται και η στήριξη της ΕΕ και το επενδυτικό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων.

    «Υπάρχουν πολλές επενδυτικές δυνατότητες και έχουμε απλοποιήσει και επιταχύνει τις αδειοδοτήσεις» αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
    «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με την ύφεση», τονίζει ο υπουργός και δικαιολογεί τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με τη διαπίστωση ότι οι μέχρι τώρα οι μεταρρυθμίσεις δεν απέφεραν τα αναμενόμενα έσοδα.
   «Αυτές τις απώλειες ισοσταθμίζουμε τώρα με νέους φόρους», λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας τις «τεράστιες προσπάθειες» που καταβάλλονται και πλήττουν τους πολίτες.       

   «Είναι επώδυνο για τους Έλληνες να μειώνονται εισοδήματα και συντάξεις και να πρέπει να ανακοινώνουμε συνεχώς νέα μέτρα. Αλλάζουμε αυτή τη χώρα πλήρως και δοκιμάζεται η αντοχή του πληθυσμού».
     Για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ανακοινώσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης παραπέμπει και στο προηγούμενο της επανένωσης της Γερμανίας.

   «Οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων στην ανατολική Γερμανία διήρκησαν επίσης χρόνια.
    Πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μην πουλήσουμε την περιουσία μας κάτω από την αξία της, ενώ υπάρχουν και προδιαγραφές της ΕΕ», λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι «είναι επίσης καθοριστικό σε όλα αυτά να μην καταστρέψουμε την κοινωνική ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: