Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανικοί FT: «Ο Ομπάμα της Ελλάδας»

Γερμανικοί FT: «Ο Ομπάμα της Ελλάδας» Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
      Θετικός ήταν ο αντίκτυπος στον γερμανικό Τύπο της ομιλίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στο Βερολίνο.
    "Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις" αναφέρει το ARD-Tagesschau
      Financial Times χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό ως "Ο Ομπάμα από την Ελλάδα".
      Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung εκτιμά ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσίασε στο Βερολίνο τους Γερμανούς βιομηχάνους με την άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνισή του".
     Η  εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου : "Η Ελλάδα αξίζει μια δίκαιη ευκαιρία. Μπορεί να έδωσε κάποτε πλαστά στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια, εθελοτυφλούσαν''.
     "Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα", λέει ο πρόεδρος του συνδικάτου του Μετάλλου Μπέρτολντ Χούμπερ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.
     Ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται δεκτός με εξαιρετική εγκαρδιότητα. Το μήνυμά του ''Yes, we can''", αναφέρει χαρακτηριστικά το Spiegel Online.
      Ο κ. Χούμπερ υποστηρίζει ότι πρέπει να ψηφιστεί αύριο το πλαίσιο για τη διεύρυνση του ταμείου στήριξης γιατί δεν υφίσταται καμία εναλλακτική λύση και προσθέτει: "Θέλω να θυμίσω ότι το γερμανικό θαύμα μετά το 1945 έγινε μόνον γιατί λειτούργησαν δύο πράγματα. Το σχέδιο Μάρσαλ και η Συνθήκη του Λονδίνου περί Εξωτερικών Γερμανικών Χρεών (1953).

Δεν υπάρχουν σχόλια: