Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: «Χρειάζονται προσπάθειες για να βγούμε από την κρίση»

  Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος
    Πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και να λάβουμε μέτρα ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση, τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον κατά την ετήσια συνοδο του ΔΝΤ.
   Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά τα σενάρια για κούρεμα του χρέους κατά 50% και συνέστησε στα ελληνικά μέσα να αποφεύγουν την αναπαραγωγή σεναρίων επιβλαβών για τη χώρα.

   Υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, χαρακτηρίζοντάς τες ως «θεσμικό ευαγγέλιο».
    Σχολιάζοντας τα περί ενδεχόμενης πτώχευσης ξεκαθάρισε ότι δεν νοείται πτώχευση οποιασδήποτε χώρας της ευρωζώνης, σημειώνοντας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ευρώ.
   Αναφορικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης δήλωσε ότι θα γίνει εγκαίρως μέσα στον Οκτώβριο διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο των ταμιακών αναγκών.                  
   Σημείωσε πάντως ότι αυτήν τη φορά θα χρειαστεί η υπογραφή του Πρωθυπουργού και όχι μόνο του υπουργού Οικονομικών.
   Ο κ. Βενιζέλος ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αλλαγών στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και διέψευσε εκ νέου τα σχετικά σενάρια.
   Σχετικά με την εφεδρεία, είπε ότι: «Όλα θα γίνουν με απόλυτα διαφανή τρόπο, ο δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται έντιμα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», διεμήνυσε.
    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε πως από 1/1/2011 το αφορολόγητο θα ανέρχεται σε 5000 ευρώ για όλους και για συνταξιούχους άνω των 65 ετών με εισοδήματα αποκλειστικά από τη σύνταξη και νέους κάτω των 30 ετών θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση καθώς γι' αυτές τις κατηγορίες το αφορολόγητο από 12000 ευρώ θα μειωθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε 9-9500 ευρώ.
    Αναφερόμενος στο μέτρο των αποδείξεων ο κ. Βενιζέλος είπε πως οι φορολογούμενοι πρέπει να ζητούν περισσότερες αποδείξεις για την εξασφάλιση του νέου ψαλιδισμένου αφορολόγητου ορίου. Μίλησε επισης για σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: