Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα με αυστηρούς όρους

 Χειραψία του Ευ. Βενιζέλου με την Κρ. Λαγκάρντ υπό το βλέμμα του Π. Τόμσεν   Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ
    Την ερχόμενη εβδομάδα, η επιστροφή στην Αθήνα χωρίς όμως να καθορίζεται η ακριβής ημερομηνία. Την πιστή εφαρμογή του προγράμματος ζήτησε η διευθύντρια του ΔΝΤ.
Τους όρους υπό τους οποίους θα επιστρέψει η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα συζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
    Στην ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται ότι η επιστροφή θα συμβεί "κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα", χωρίς να καθορίζεται η ακριβής ημερομηνία.
   Μετά τη συνάντηση ο Ελληνας υπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση "βελτίωσαν το οικονομικό κλίμα, αλλά απαιτείται να γίνουν πολύ περισσότερα".
    Προσέθεσε πως "εάν δεν κάνουμε αυτές τις θυσίες, η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται σε κίνδυνο".
     Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, η κ. Λαγκάρντ συναντήθηκε με ομάδα δημοσιογράφων που κάλυψαν τις εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ και δήλωσε ότι εάν οι Ελληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς.
    Η γενική διευθύντρια του Ταμείου αντιμετώπισε με "συγκρατημένο θυμό" όλες τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και αφορούσαν την Ελλάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες απάντησε με επιθετικό τρόπο, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη λέξη "εφαρμογή".
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επικοινωνήσει το επόμενο 24ωρο με τον κ. Σαμαρά για να τον ενημερώσει.
Τέλος ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε στην επικεφαλής του Ταμείου ότι "αποτελεί συνείδησή μας πως πρέπει να κάνουμε" όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: