Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής Τύπος: ''Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει τηρώντας τις δεσμεύσεις''

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει τηρώντας τις δεσμεύσεις
   Την κοινή διαπίστωση των Νικόλα Σαρκοζί, Ανγκελα Μέρκελ και Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο κομμάτι» της Ευρωζώνης αναμεταδίδουν την Πέμπτη τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης.
    Παράλληλα τονίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν την Αθήνα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
   «Σαρκοζί και Μέρκελ κάλεσαν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» γράφει η «Monde».

   «Γαλλία και Παρίσι θεωρούν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, υπό τον όρο όμως της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει η «Figaro».
   «Η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του ευρώ» είναι ο τίτλος της γερμανικής «Bild», που επισημαίνει ότι «η αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
   «Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την Ελλάδα» αναφέρουν οι «New York Times», σημειώνοντας ότι «στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δεν ελήφθη κάποια νέα απόφαση, αλλά στόχος ήταν να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δύο πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης δεν θα αφήσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

    «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, καθησυχάζοντας έτσι όσους φοβούνται τη δημοσιονομική κατάρρευση της ευρωζώνης και οδηγώντας σε άνοδο τις χρηματαγορές»,  διαπιστώνει η «Washington Post».

Δεν υπάρχουν σχόλια: