Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Tον Οκτώβριο οι αποφάσεις για την 6η δόση του δανείου

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με τον (καπνίζοντα) πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
    Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.
   Ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι εφόσον όλα πάνε καλά η εκταμίευση της 6ης δόσης θα γίνει περί τα μέσα Οκτωβρίου, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.
   Ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
   Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν είπε από την πλευρά του ότι μετά τη διακοπή 10 ημερών η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα.
    Προσδοκούμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε και τόνισε ότι χρειάζεται να δούμε την εφαρμογή των μέτρων και την επιμονή της κυβέρνησης προς αυτό το στόχο.
  «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την ισχυρή της δέσμευση να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτό αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε.
   Για την 6η δόση ανέφερε ότι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, η καταβολή της θα γίνει περί τα μέσα Οκτωβρίου, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: