Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Μπεγλίτης : «Αυτονόητο δικαίωμα της Κύπρου η έρευνα στην ΑΟΖ»

Από τη συνάντηση του κ. Μπεγλίτη με τον κ. Ηλιάδη O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη
   «Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος έχει το αυτονόητο δικαίωμα να προχωρήσει στις ενεργειακές έρευνες, ασκώντας το κυριαρχικό της δικαίωμα, όπως αυτό απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και βεβαίως από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά την επίσημη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη.
    Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι η πολιτική της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολιτική που εδράζεται στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στις διεθνείς συνθήκες, πολιτική ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
   Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, είπε ο κ. Μπεγλίτης και διαβεβαίωσε ότι «στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας αντιτάσσουμε την πολιτική του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών» καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: