Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κων.Μητσοτάκης :«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και όχι εκλογές»

«Δεν με άφησαν να ολοκληρώσω το έργο μου» είπε ο Κων.Μητσοτάκης  O πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν Δ  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
    Ο τόπος χρειάζεται σήμερα ευρεία εθνική συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και όχι εκλογές, δήλωσε την Τρίτη από τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.     
  «Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
   Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει τραγικές αρρυθμίες, η οποία δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και σπαράσσεται ταυτόχρονα από εσωτερικές αντιθέσεις.
    Η θέση της αντιπολίτευσης είναι πολύ εύκολη. Είναι πολύ εύκολο, να χτυπήσει κανείς αυτή την κυβέρνηση με στόχο να την ρίξει.
   Αλλά αυτό δεν βοηθά σε τίποτα αυτή την ώρα. Δεν είναι η ώρα που πρέπει να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
   Είναι η ώρα που πρέπει να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσομε τον τόπο, βοηθώντας αυτή την κυβέρνηση που έχομε, να αντιμετωπίσει προβλήματα, τα οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει».
    Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή την ώρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η αξιοπιστία και επεσήμανε την ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η ευρεία εθνική συναίνεση είναι η μόνη λύση για τον τόπο.

  «Αυτή την ώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης του τύπου που γνωρίζαμε στο παρελθόν.
   Πρέπει να αναζητεί η ευρεία εθνική συναίνεση η οποία μπορεί να αποτελέσει λύση του ελληνικού προβλήματος» παρατήρησε.
    Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης, κάλεσε, όμως, την αντιπολίτευση να βοηθήσει στην πολιτική των αλλαγών, η οποία, όπως είπε, είναι μονόδρομος.

   «Άλλες λύσεις, μαγικές δεν υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Όπως ακόμα τόνισε «η κυβέρνηση αυτά που λέει είναι σωστά. Και δεν είναι σωστά διότι μας τα λένε οι ξένοι.

    Πρέπει να το καταλάβομε ότι η τύχη μας είναι στα χέρια μας.   
    Εμείς δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση».
    Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος στην περίοδο της πρωθυπουργίας του.
  «Εγώ προσωπικά επί χρόνια παλεύω και λέω τα ίδια πράγματα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την προσπάθεια μου. Είχα πει, ότι φιλοδοξία μου είναι να προσγειώσω την Ελλάδα ομαλά.

  Δυστυχώς δεν με άφησαν, ας μη συζητήσουμε τι συνέβη τότε. Δεν με άφησαν, να ολοκληρώσω το έργο μου» είπε.
    «Από τότε, επί χρόνια πολλά ζούμε με δανεικά. Επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές. Σήμερα είναι ανάγκη, να γίνει μια αναπροσαρμογή. Πρέπει να πούμε την αλήθεια με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, να του εξηγήσομε ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη.

     Η πολιτική που προτείνει η Ευρώπη και αποδέχεται η κυβέρνηση είναι μονόδρομος» συνέχισε.
    «Είμαι ανήσυχος, αυτή την φορά ανησυχώ περισσότερο από πoτε, αλλά δεν είμαι απελπισμένος» συνέχισε.

    «Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της, μπορεί πολύ γρήγορα να ανακάμψει πολύ γρηγορότερα από ότι πολλοί πιστεύουν.
     Άμα ακολουθήσομε την σωστή πολιτική, άμα ενωμένος ο ελληνικός λαός σε ορισμένες βασικές κατευθύνσεις προσπαθήσει, είμαι βέβαιος ότι πολύ γρηγορότερα θα επανέλθομε στο δρόμο το σωστό και θα βελτιωθεί η κατάσταση , η οποία πάντως με μαγικούς τρόπους από την μια στιγμή στην άλλη δεν διορθώνεται».
     Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την αναγκαιότητα να πάει η χώρα σε εκλογές, δήλωσε: «Οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν και δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: