Τρίτη 26 Απριλίου 2011

H διαμάχη στη Ν.Δ για την ''απογραφή'' ...Συνεχίζεται



      Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη της νυν ηγεσίας της Ν.Δ. με την «καραμανλική» πτέρυγα, για την απόφαση της δημόσιας αποκήρυξης της απογραφής που ήταν ειδικά την πρώτη διετία (2004-2006) ο ακρογωνιαίος λίθος της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Στον απόηχο της κίνησης του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη, ότι η απογραφή ήταν «εγκληµατικό λάθος», ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, συνέχισε,στην ίδια γραμμή.
    Ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης,μιλώντας το πρωί στο  Μega  είπε :
    «Ιστορικά αποδείχθηκε ότι ήταν εγκληματικό λάθος, αλλά εκ των υστέρων δεν πληρώνουμε τόσο πολύ, όπως τη σημερινή επιλογή της κυβέρνησης».
  Ο  κ. Λαζαρίδης με αρνητική διάθεση προς τη δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή, αφού πρώτα ανέφερε, ότι δεν μπορώ να σιωπώ, εάν θέλω να είμαι έντιμος, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση
«ψιλοϋπονόμευσε την αξιοπιστία της χώρας».
   Την ίδια στιγμή με τον κ.  Λαζαρίδη, ένα άλλο στέλεχος της Ν.Δ. ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και εκ των σκληρών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά,  ο κ. Κ. Τζαβάρας εξαπέλυσε (Σκάι), μύδρους κατά της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Αλογοσκούφης, δείχνοντας το πώς θα συνεχίσουν μια σειρά στελεχών του κόμματος.
    Παρά το γεγονός, ότι η απογραφή ήταν μια κεντρική πολιτική επιλογή που έφερε τη «βούλα» του κ. Καραμανλή, όπως ανέφεραν στελέχη του «καραμανλικού» πυρήνα, η ηγεσία της Ν.Δ. αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή για πλήρη διαχωρισμό με το παρελθόν, εν όψει και του Ζαππείου ΙΙ.
Η όλη προσπάθεια και η πολιτική επιλογή, να αποδοκιμαστεί η ''απογραφή''  δημιουργεί ένα εσωκομματικό εκρηκτικό μίγμα στη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: