Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ν.Δ - Στο δρόμο της ρήξης με το παρελθόν - Αποκήρυξη πολιτικής Καραμανλή

     Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας,εισήλθε η ΝΔ, μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, για την απογραφή στην οικονομία, το 2004, την οποία χαρακτήρισε «καταστροφική».
     Παρά την προσπάθεια κύκλων του νυν προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να εξηγήσουν ότι η κριτική αφορά αποκλειστικά και μόνο στον τότε «Τσάρο» της οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, η δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, είναι διάχυτη, καθώς υπουργοί εκείνης της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η απογραφή υπήρξε «κεντρική πολιτική επιλογή».
     Πολλοί  πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ επί κυβέρνησης Καραμανλή έσπευσαν να τονίσουν πως «η απογραφή ήταν ορθή, κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία αποκατέστησε το κύρος της χώρας που είχε τρωθεί. Κανείς δεν εγκλώβισε κανέναν. Η απόφαση για απογραφή ελήφθη, όπως όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, από την Κυβερνητική Επιτροπή».
     Μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι πέρυσι η ηγεσία της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς προσωπικά υποστήριζαν πως είναι «απαραίτητη» και «επιβεβλημένη» η απογραφή και επικαλούνταν δύο επιστολές, μία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat).
   Στη Συγγρού σημειώνουν πως η απόφαση του κ. Μιχελάκη να ασκήσει κριτική εναντίον του κ. Αλογοσκούφη δεν είναι τυχαία και πως ο Αντώνης Σαμαράς -εν όψει του επικαιροποιημένου σχεδίου για έξοδο από την κρίση, που θα παρουσιάσει το Μάιο στο Ζάππειο-, θα ακολουθήσει το δρόμο της ρήξης με το παρελθόν, όχι όμως και με τον Κώστα Καραμανλή.
    Στη ΝΔ επιμένουν πως «ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε λάθος» και η ευθύνη είναι του κ. Αλογοσκούφη, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: