Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Εχουμε σχέδιο για να βγούμε από την κρίση»

 
Υπουργικό Συμβούλιο
   «Είμαστε σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.
«Η Ελλάδα αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε», επισήμανε στους υπουργούς και πρόσθεσε:
    «Θα ήταν εγκληματικό εάν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική πολιτική και "μιντιακή" συζήτηση να κυριαρχούσε και να σταματούσε την δικιά μας υπεύθυνη και κρίσιμη εθνικά δουλειά.
   Και σήμερα, πάλι θα πω αυτό που σας έχω πει πολλές φορές: αυτό που μας αφορά και πρέπει να μας απασχολεί καθημερινά είναι η δουλειά μας και μόνο η δουλειά μας».
 Το έργο της κυβέρνησης έχει δύο πτυχές, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου:
«Η μια είναι η σωστή διαχείριση του χρέους και των ελλειμμάτων.
    Η δεύτερη ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρνει κέρδη και όχι ελλείμματα για την ελληνική οικογένεια αλλά και το δημόσιο κορβανά».
«Ξέρουμε ότι είναι ώρα αποφάσεων. Διαχειριζόμαστε αναγκαστικά – αλλά θεωρώ και με τον πιο υπεύθυνο τρόπο - τα βάρη του παρελθόντος.
  Παράλληλα όμως γνωρίζουμε που πρέπει να πάει η χώρα. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και εξαιρετικά μεγάλες προκλήσεις.
    Ξέρω καλά ότι πολλοί ανυπομονούν. Ζούμε την ύφεση, την ανεργία, το γεγονός ότι η οικονομία μας βρίσκεται στο μέσο της μεγαλύτερης κρίσης.
    Καταλαβαίνω απόλυτα τα προβλήματα των συμπολιτών μας, καθώς και τους προβληματισμούς όλων όσων διατυπώνουν ανησυχίες ή κάνουν κριτική.
  Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος. Όμως η προσπάθεια αποδίδει και η χώρα μας θα βγει από την κρίση», είπε.
     Ο Πρωθυπουργός έδωσε στους υπουργούς του και τη συνταγή της επιχυμένης αντιμετώπισης της κρίσης:
  «Επιμονή, καινοτόμα προσέγγιση, απόλυτη αφοσίωση στους στόχους και δουλειά είναι η συνταγή. Συνεχής και ειλικρινής εξήγηση στους συμπολίτες μας για την κατάσταση που επικρατεί, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για κάθε μας επιλογή».
  «Δεν κρύβομαι πίσω από φτιασιδωμένα ψέματα, δικολαβίστικες αγορεύσεις και φτηνούς δεκάρικους», είπε ο Πρωθυπουργός.
«Το μόνο χρέος που αναγνωρίζω στον εαυτό μου, την Κυβέρνηση μου, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το ΠΑΣΟΚ, είναι η σωτηρία της πατρίδας. Και θα τα καταφέρουμε».
   Ο Πρωθυπουργός, επιτέθηκε στη ΝΔ χωρίς να την κατονομάσει λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία για το έργο που κάνει, ακόμα και αν σήμερα κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και αντί να βλέπουν το χάλι που άφησαν, κάνουν πως δε βλέπουν τον αγώνα που δίνει και η κυβέρνηση και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός και κρέμονται από λεπτομέρειες, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: