Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Γ.Μανιάτης : 30.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα ''Εξοικονόμηση κατ' οίκον''

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  Γιάννης Μανιάτης
       Διαρκώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον πραγματοποίησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».
   Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος  Ενέργειας και  Κλιματικής Αλλαγής, κ.  Γιάννης Μανιάτης μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 30.000 αιτήσεις στις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ η πρώτη φάση του προγράμματος λήγει στις 16 Μαΐου.
   Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από την περιφέρεια, απ' όπου προέρχεται το 70% του συνόλου των αιτήσεων.
    Oπως δήλωσε ο  κ. Γ. Μανιάτης, τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προωθούνται ήδη για προέγκριση, ενώ ενδεικτικό στοιχείο του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις συνεργαζόμενες τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα.
   «Είναι αναλογικά το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά», επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα θα βγει από την κρίση επενδύοντας στο μοντέλο έξυπνης «πράσινης» ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: