Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΔΝΤ: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα

ΔΝΤ: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα
   Επαφές με διεθνείς αξιωματούχους και στελέχη του ΔΝΤ θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου που συμμετέχει σήμερα και αύριο στην εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
  Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της και θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το κολοσσιαίο χρέος της, εκτίμησε χθες ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες.
  «Δεν πρέπει αυτή τη στιγμή, να εγκαταλειφθεί ή να χαλαρώσει η αποφασιστικότητα», τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.
   O υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου θα έχει συνάντηση σήμερα με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊτνερ, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

   Την ίδια ημέρα θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση με τίτλο Challenges Facing Sovereign Debt Markets, Lessons from the experience of Major Emerging Markets, [Προκλήσεις για τις αγορές δημοσιονομικού χρέους, Μαθήματα από την εμπειρία των αναδυόμενων αγορών] που διοργανώνει το Institute of International Finance (IIF).

Δεν υπάρχουν σχόλια: