Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Π. Γερουλάνος: ''Σύσκεψη για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο''

Π. Γερουλάνος: Σύσκεψη για τον τουρισμό στην ΠελοπόννησοΟ Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη    
      Συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε τη Μ.Δευτέρα στην Τρίπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από την Κυριακή 17 Απριλίου.
   Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης και εκπρόσωποι από 21 ενώσεις ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων, οι οποίοι εξέθεσαν στον υπουργό τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, εστιάζοντας στη φορολογία και την παροχή περαιτέρω κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης στον ξενοδοχειακό τομέα.
   Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης ζητήματα υποδομών και γενικής τουριστικής στρατηγικής, καθώς και η σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης.
   Από την πλευρά του ο υπουργός κ.Π. Γερουλάνος σημείωσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνει ο Καλλικράτης, έτσι ώστε οι τοπικές κοινωνίες «να ιεραρχήσουν τις επαγγελματικές προτεραιότητες με βάση τα δικά τους κριτήρια», υπογραμμίζοντας τη σημασία της μετάβασης στην ιδέα του τουρισμού των «εμπειριών» αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας κοινών στόχων και δραστηριοτήτων μεταξύ των νομών της Πελοποννήσου.
    Οι επαγγελματίες από τη μεριά τους αναγνώρισαν ότι μετά τον Καλλικράτη οι νέοι Δήμοι έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων τουριστικών εμπειριών, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενιαίων οργάνων έκφρασης των προτεραιοτήτων του κλάδου και της τουριστικής προβολής των συνεργιών που οι περιοχές τους προσφέρουν.
    Το απόγευμα ο κ. Π. Γερουλάνος είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη καθώς και διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των Δημάρχων και των βουλευτών της Περιφέρειας, για την επίσημη έναρξη της διαβούλευσης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη δημιουργία αναπτυξιακής στρατηγικής στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: