Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Στο χέρι μας πότε θα βγούμε από την κρίση»

Γ. Παπανδρέου: «Στο χέρι μας πότε θα βγούμε από την κρίση»Ο Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου
    Απαντήσεις εφ´ όλης της ύλης στα ζητήματα που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα στο δημόσιο διάλογο, όπως είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, η πτώχευση, πότε θα βγει η χώρα από την κρίση, έδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
   «Η αλήθεια δεν κρύβεται. Κανένας δεν θέλει να την κρύψει και ιδιαιτέρως εμείς. Είμαστε στην εντατική. Πέρυσι σωθήκαμε την τελευταία στιγμή», είπε.

     « Η αλήθεια έκανε τους προηγούμενους να το βάλουν στα πόδια, είπε ο πρωθυπουργός σε μια από τις πολλές επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, την οποία όμως δεν ανέφερε ούτε μια φορά ονομαστικά. Αν συνεχίζαμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί» , ανέφερε χαρακτηριστικά.    Επιπλέον προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αναγνωρίζοντας δημοσίως ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στο θέμα του ελλείμματος.
   «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση. Είναι στο χέρι μας αν θα βγούμε νωρίτερα ή αργότερα», σημείωσε ο κ.Γ. Παπανδρέου.

    Πρόσθεσε επίσης ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές από κάπου θα χρειαστεί να δανειστεί η χώρα, με υψηλό επιτόκιο και θα συνεχίσει η εξάρτηση από τους δανειστές.
   Ο κ. Γ. Παπανδρέου, απέρριψε την αναδιάρθρωση του χρέους λέγοντας ότι αναδιάρθρωση χρειάζεται η χώρα:

   «Πολλά ανεύθυνα εκτοξεύτηκαν. Δεν μιλάμε για πειραματόζωα αλλά για έναν λαό. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η φιλολογία».
  «Είμαι αποφασισμένος» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου και τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα έχει μόνο μία θητεία. 
    Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές είπε με νόημα ότι θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν ν'αλλάξει η χώρα.
    Η Ελλάδα του 2013, ανέφερε ο πρωθυπουργός θα έχει θέσει γερές βάσεις για το μέλλον της ακολουθώντας το σωστό δρόμο που χαράσσει ο Οδικός Χάρτης που είναι πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει από την ύφεση στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: