Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου : «Δεν βοηθά τη χώρα η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
   Η δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης δεν βοηθά τη χώρα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους σε συνεννόηση με την Ευρώπη.
   Ο υπουργός Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου από την Ουάσινγκτον τις σχετικές εικασίες, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελους θα μπορούσε να υπάρξει.
    Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε εκτενώς στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015.
   Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε όσους ασκούν κριτική στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τόνισε την αναγκαιότητα του περιορισμού του ελλείμματος, και ζήτησε
«Να μας πουν με ποιο άλλο τρόπο θα σταματήσει η χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει».
  Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τίμοθι Γκάιτνερ, μετέφερε την ικανοποίηση που του εξέφρασε ο τελευταίος, ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο λαός της Ελλάδας έχουν κάνει πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν όλοι.
  «Μας εκπλήξατε όλους με όσα πετύχατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» φέρεται να είπε ο κ. Γκάιτνερ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: