Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου-Στρος Καν - Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «Δεν παίζει»

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - Στρος ΚανO υπουργός Οικονομικών, Γιώργος  Παπακωνσταντίνου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν
    Τη θέση του ΔΝΤ ότι αυτή τη στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει, διότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος, διαβίβασε ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου.
   «Δεν το συζητούν», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους Έλληνες δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Στρος-Καν. Και πρόσθεσε: «Εχω κουρασθεί να το λέω. Δεν παίζει».
   Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός διέψευσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει επιμήκυνση όλου του χρέους, ενώ ερωτηθείς αν λέει την αλήθεια, απάντησε: «Την αλήθεια στον ελληνικό λαό τη λέμε κάθε μέρα».
   Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τα οποία εμφανίζονται.

   Ο διευθυντής του ΔΝΤ κ. Στρος-Καν εμφανίσθηκε ευχαριστημένος από την έως τώρα προσπάθεια, η οποία, όπως φέρεται να επισήμανε, διέρχεται την πιο δύσκολη φάση πολιτικά, καθώς τα μέτρα προκαλούν αναμενόμενες αντιδράσεις, χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται τα αποτελέσματα.
   Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι μετά το καλοκαίρι θα βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές.

   «Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για να ανοίξουν οι αγορές και διαψεύδουμε τις κασσάνδρες, όπως το έκαναν και άλλες χώρες στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
    Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στην «ημερήσια διάταξη».
    «Το θέμα δεν βρίσκεται στο τραπέζι», είπε, απαντώντας στις φήμες που θέλουν την Αθήνα να ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της.
    Ο Βαν Ρομπάι εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το ότι δεν δίνεται «αρκετός χρόνος» στην Ελλάδα, ώστε να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: