Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το κρίσιμο διήμερο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας

Παπανδρέου: «Ολοι μαζί ή εκλογές»Η Κ.Ο του ΠαΣοΚ
     Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θέτει στόχο την επιστροφή της χώρας στις αγορές το β΄εξάμηνο του 2012, περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση προσδοκά ότι το δημοσιονομικό έλλειμα έχει τεθεί οριστικά υπό έλεγχο και η οικονομία έχει επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, απαιτεί δράσεις και παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα ύψους 23 δισ. ευρώ.
    Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, πέραν των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει από το μνημόνιο, θα πρέπει να λάβει και πρόσθετα μέτρα που θα οδηγήσουν στον περιορισμό των δαπανών του κράτους κατά 14 δισ. ευρώ και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 9 δισ. ευρώ.
    Η πολιτική αυτή που θα περιγράφεται στο πρόγραμμα, θα τεθεί πρός έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή οπότε συγκαλείται για το ίδιο θέμα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ.
    Σε αυτό το κρίσιμο διήμερο οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα κληθούν από τον πρωθυπουργό:
   1. Να υποστηρίξουν όλοι μαζί το πρόγραμμα, προσπαθώντας να μεταδώσουν κατά το δυνατόν θετικά μηνύματα στις εκλογικές τους περιφέρειες τις γιορτές του Πάσχα, και
   2. να το υποστηρίξουν σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και θα κορυφωθούν με την συζήτηση και ψήφιση του προγράμματος στα μέσα Μαίου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: