Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο ευνόησε το Ντουμπάι



Η αναταραχή
στον αραβικό
κόσμο ξανάφερε
στο οικονομικό
προσκήνιο το
Εμιράτο του Ντουμπάι.
   Η νευρικότητα των επενδυτών στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν ευνόησε το Ντουμπάι, το οποίο θεωρείται πολύ πιο σταθερό και αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε μεταφορά της έδρας τους εκεί.
   Μάλιστα οι πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη «γειτονιά» του εμιράτου επιταχύνουν τη βελτίωση της εικόνας στον τουριστικό κλάδο. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων και το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, έχουν δει τις πωλήσεις τους να αυξάνονται ήδη κατά 30%.
   Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις καταθέσεις στις τράπεζες του Ντουμπάι, που μέσα στο 2011 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 8 και 12%.
   Οι αναλυτές εκτιμούν ότι  ίσως το Ντουμπάι κανει ολική επαναφορά. Οι δανειακές του υποχρεώσεις μπορεί να μη βρίσκονται στο προσκήνιο, αλλά παραμένουν υπαρκτές και το εμιράτο καλείται να καταβάλει δόσεις ύψους 20 δισ. μόνο μέσα στο τρέχον έτος.
  Υπ΄ όψιν, το Ντουμπάι, είχε ζητήσει να παγώσει την πληρωμή του χρέους ύψους 25 δισ. δολαρίων του ομίλου Dubai World όπως επίσης και τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους που υπέγραψε τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: