Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Δρούτσας στην Κύπρο - Συνομιλίες για το Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΟ υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια
    Συνομιλίες για το Κυπριακό είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια ανεπίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Κύπρο.
   Ο υπουργός, αφού ανέφερε ότι ο Κύπριος πρόεδρος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες, δήλωσε ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία τις προσπάθειες του κ.Έρογλου να ξεφύγει και να εγκαταλείψει τη βάση των συνομιλιών, που έχει συμφωνηθεί και να εκφράζει θέσεις και απόψεις που θυμίζουν μόνο το παρελθόν.
   Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.        

  «Στηρίζουμε», συνέχισε, «με όλες μας τις δυνάμεις τις υπεύθυνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, προσπάθειες για μια λύση στο Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και πάντα με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, για μιαν Κύπρο ενωμένη και απελευθερωμένη από τα τουρκικά στρατεύματα.
   Είναι ένα αίσχος, είναι μια ντροπή, η οποία πρέπει επιτέλους να τελειώσει», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: