Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δ.Ρέππας : Το 2015 το μετρό Θεσσαλονίκης - Η βασική γραμμή θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια

Ρέππας στη Βουλή: Το 2015 το μετρό Θεσσαλονίκης Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας στη Βουλή
     Η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί το 2015, όπως και η επέκταση της Καλαμαριάς μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας στη Βουλή. Το μετρό «δεν θα έχει την τύχη της υποθαλάσσιας, το έργο δεν θα εκτροχιαστεί» είπε ο υπουργός, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ πως το έργο καρκινοβατεί.
    «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά. Λύθηκαν σύνθετα τεχνικά θέματα κάθε μορφής» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.
   «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην έχει την τύχη της υποθαλάσσιας ζεύξης, που ναυάγησε στα ρηχά του Θερμαϊκού. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσουμε να εκτροχιαστεί. Αυτό είναι το βασικότερο έργο της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο Δ. Ρέππας.
   Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εταιρεία δείχνει «συνέπεια και ταχύτητα» για την εξέλιξη του έργου, ενώ ταυτοχρόνως προωθείται η ωρίμανση της επέκτασης στις δυτικές συνοικίες που βρίσκεται σε διαβούλευση με τους Δημάρχους της περιοχής.
   Ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η αναγνωριστική χάραξη για ένα πλήρες δίκτυο γραμμών του Μετρό μήκους 33 χλμ, που μέσα σε μια δεκαετία τόσο προς τα δυτικά όσο και προς το αεροδρόμιο μπορεί να ολοκληρωθεί και να καλύψει το σύνολο των αναγκών του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: