Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ν.Δ - Όλοι εναντίον Όλων μετά την αποκήρυξη της ''απογραφής'' και πολιτικής Καραμανλή

Οι κ.κ. Κ.Καραμανλής, Πρ.Παυλόπουλος και Γ.ΑλογοσκούφηςΟι κ.κ. Κ.Καραμανλής, Πρ.Παυλόπουλος και Γ.Αλογοσκούφης
     Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη της νυν ηγεσίας της ΝΔ με την «καραμανλική πτέρυγα» για την απόφαση της δημόσιας αποκήρυξης της απογραφής επί υπουργίας κ. Γ.Αλογοσκούφη που ήταν ειδικά την πρώτη διετία (2004-2006) ο ακρογωνιαίος λίθος της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.
   Ο κ. Λαζαρίδης εκ των πιο στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά με αρνητική διάθεση προς τη δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή, αφού πρώτα ανέφερε, ότι «δεν μπορώ να σιωπώ, εάν θέλω να είμαι έντιμος», σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «ψιλοϋπονόμευσε την αξιοπιστία της χώρας».
   Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης μετά την αποκήρυξη από τη ΝΔ της οικονομικής απογραφής.

   Σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Αλογοσκούφης κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και αναφέρει:
   «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αδικεί την ιστορία της. Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνιέται την πραγματικότητα, τα πεπραγμένα, το παρελθόν και την ιδεολογία της είναι λάθος».
   Την προσωπική αντίθεσή του στην απογραφή εξέφρασε και ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ.Γιαννόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
   «Το θέμα της απογραφής ήταν μια προεκλογική δέσμευση δική μας, η οποία, καλώς ή κακώς, θέλει συζήτηση. Είχε τα καλά και τα κακά. Δεν ξέρω -αυτό θα το ξέρει καλύτερα ο κ. Αλογοσκούφης και το οικονομικό επιτελείο- αν υπήρξε η δέσμευση από έξω -ξέροντας ότι είμαστε ''κλεφτρόνια''- να τους δώσουμε την πραγματική αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
    Ο  πρώην υπουργός και εκ των στενών συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μία ημέρα μετά την «αποκήρυξη» της απογραφής Αλογοσκούφη από τον εκπρόσωπο του κόμματος, κ. Γιάννη Μιχελάκη δηλώνει οτι όποιος αμφισβητεί το κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας «ρίχνει νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ.

     Μέσω της της εφημερίδας, Real Νews ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης επιτίθεται στον κ. Κ. Καραμανλή δηλώνοντας:
    «Όταν σφύριξε και ήρθε το ναυαγοσωστικό, τού είπε κανείς γιατί φεύγει;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: