Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Βάρβαρο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

   Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προκάλεσε τη δριμεία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε συγκεκριμένα:
    «Η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις τους τελευταίους έξι μήνες, δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά δεδομένα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου».
    Όσον αφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει:
  • Η πάταξη της φοροδιαφυγής διαρκώς αναβάλλεται για το μέλλον, στερώντας την κοινωνία από πολύτιμα έσοδα.
  • Μεγάλες κατηγορίες πολιτών θα επιβαρυνθούν για άλλη μια φορά με τις νέες διατάξεις, είτε λόγω του «εγκλήματος» τους να έχουν παιδιά, είτε επειδή είχαν εκπτώσεις δαπανών που θα καταργηθούν ή θα μειωθούν (τόκοι στεγαστικών, ενοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρικές δαπάνες κ.λπ.), και για πάρα πολλούς άλλους λόγους.
  • Μεγάλα εισοδήματα θα ελαφρυνθούν: Τα μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια θα πληρώσουν λιγότερο φόρο. Τα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη θα πληρώσουν φόρο 10% από 25% που ίσχυε).
  • Η αναγκαία απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μετατράπηκε σε ανέκδοτο, αφού πλέον θα ισχύει άλλη κλίμακα για μισθούς και συντάξεις, άλλη κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για τα ενοίκια.
Η βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπυκνώνεται στη δήλωση: «Την ανάγκη το φορολογικό σύστημα να αντιμετωπιστεί με κεντρικό σχεδιασμό, με σκοπό την απλοποίηση, την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, την αναπτυξιακή προοπτική και την ύπαρξη επιτέλους ενός συνολικού σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: