Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Ελλάδα καλεί την Μέρκελ ο Σρέντερ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου – Γκ. Σρέντερ   Να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα καλεί την Άνγκελα Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τονίζοντας παράλληλα πως «θέλει περισσότερη ειλικρίνεια» σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση που συνεπάγεται η στήριξη για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας.
   Ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος ζητεί αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και περιορισμού του δημόσιου τομέα.
   «Στο βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο» σημειώνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrücker Zeitung και προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα.
   «Θέλω περισσότερη ειλικρίνεια» δηλώνει σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας η στήριξη της Ελλάδας και, αναφερόμενος στην προοπτική της ενωμένης Ευρώπης, εξηγεί ότι «θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, καθώς δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ».
   Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποιεί ακόμη τη γαλλική κυβέρνηση να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να πάρει μέτρα. 

   «Η Γαλλία έχει διαρθρωτικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας» υποστηρίζει ο Σρέντερ και τονίζει ότι κάποιες από τις αποφάσεις που έλαβε ο Φρανσουά Ολάντ ο ίδιος δεν θα τις έπαιρνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: