Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ένταση στα Σκόπια - Επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής της ΠΓΔΜ με φόντο τον προϋπολογισμό

Σε κλοιό αντίπαλων διαδηλωτών το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ   Ένταση και επεισόδια εντός και εκτός Κοινοβουλίου συνόδευσαν την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΠΓΔΜ, με συνοπτικές διαδικασίες και απόντες τους περισσότερους βουλευτές της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» καθώς η κυβέρνηση Γκρούφεσκι κατέθεσε τον προϋπολογισμό χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των τροπολογιών.
   Διαδηλωτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αντιπαρατάχθηκαν έξω από τη Βουλή, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας, όπου επενέβη η ασφάλεια απωθώντας βίαια βουλευτές της αντιπολίτευσης και απομακρύνοντας τους δημοσιογράφους.
   Εικόνες από τους διαδρόμους της Βουλής δείχνουν κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν στα χέρια τραυματισμένους συναδέλφους τους από την επέμβαση της ασφάλειας της Βουλής και άλλους βουλευτές με σχισμένα πουκάμισα.
   Έξω από τη Βουλή της ΠΓΔΜ συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας και την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.
    Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ισχυρίζεται ότι αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός μέχρι τα τέλη του έτους θα σημειωθούν καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών και συντάξεων και το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: