Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Με στόχο την εκταμίευση της δόσης - Κλείνουν φορολογικό και επαναγορά ομολόγων


   arxigoi profil

   Δύο βασικά κεφάλαια πρέπει να έχει κλείσει η κυβέρνηση έως την Πέμπτη που συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη δόση των 34,4 δισ. ευρώ:   Το ''φορολογικό'' και την ''επαναγορά ομολόγων''.  
   Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, τη Δευτέρα αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση της τρόικας και την Τρίτη να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.   
    Ως προς το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα μπορεί κανείς να πει με σχετική σιγουριά ότι τα πράγματα έχουν πάει καλά». 
    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μικρής παράτασης για συμπληρωματικές προσφορές στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο στόχος των 30 δισ. ευρώ δεν έχει επιτευχθεί πλήρως, καθώς υπάρχει ένα κενό περίπου 3 - 4 δισ. ευρώ.
   Για την πορεία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια: