Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη για την καταβολή του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του Δημοσίου


    Ο τρόπος καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του Δημοσίου θα απασχολήσει σήμερα, Τρίτη (15:00) τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας.
   Οι τρόποι καταβολής του εφάπαξ στους 40.228 δικαιούχους, κάποιοι από τους οποίους το περιμένουν από τον Σεπτέμβριο του 2010 εξετάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας υπό τον κ. Βρούτση,  και υπηρεσιακών παραγόντων.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διανεμηθούν 1,1 δισ. ευρώ σε 40.228 δικαιούχους έως το τέλος του 2013. Στόχος είναι να εξυπηρετούνται περίπου 4.000 δικαιούχοι τον μήνα.
   Ωστόσο για τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ εξετάζονται δύο βασικά σενάρια : 
 - Σύμφωνα με το πρώτο, θα απονεμηθεί οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους ένα ποσό που θα αντιπροσωπεύει τμήμα «έναντι της οφειλής».
 -  Εξετάζεται, επίσης, ως δεύτερο σενάριο, η καταβολή ολόκληρου του ποσού κατά σειρά προτεραιότητας.
   Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις, όσες δηλαδή έχουν υποβληθεί από την 1η Αυγούστου 2010 έως και σήμερα, υπερβαίνουν τις 40.000 σε ένα σύνολο περίπου 55.000 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από το 2009. 
   Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει να συστήσει ειδική ομάδα που θα αναλάβει την εκκαθάριση όσων αιτήσεων έχουν υποβληθεί εντός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: