Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Από κόσκινο οι τράπεζες της Κύπρου

Επιτροπή μελετά την έκθεση για τις τράπεζες στην Κύπρο
   Ειδική επιτροπή άρχισε τη μελέτη της ενδιάμεσης έκθεσης της εταιρείας Πίμκο για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα προκειμένου να καταλήξει στο προκαταρκτικό ποσό που θα χρειασθεί για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών.
   Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι δεν θα μετάσχει στο πρόγραμμα παροχής δανείων στην Κύπρο αν το συνολικό χρέος ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ, το οποίο θεωρεί ως το ανώτατο ποσοστό χρέους για το οποίο η οικονομία μπορεί να εξυπηρετήσει με την καταβολή τοκοχρεολυσίων.
    Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι η επιτροπή ίσως να είναι σε θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της μελέτης της αύριο.
    Η κ. Στυλιανού ανέφερε ότι η Επιτροπή μελετά σε βάθος την έκθεση και ιδιαίτερα τη μεθοδολογία που έχει χρησιμοποιήσει η Πίμκο, προκειμένου να καθορίσει το προκαταρκτικό ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο δεν αναφέρεται σαν τέτοιο στην έκθεση.
    «Η Πίμκο μας δίνει τα δεδομένα και η συντονιστική επιτροπή υπολογίζει το ύψος του ποσού», είπε η κ. Στυλιανού.
     Ακόμη και έτσι, πρόσθεσε, η επιτροπή θα καταλήξει σε ένα προκαταρκτικό ποσό, δεδομένου ότι η Πίμκο θα δώσει την τελική της έκθεση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: