Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Α. Λοβέρδος : '' Ο Βενιζέλος δεν έχει στρατηγική και τακτική ''

Α. Λοβέρδος: Ο Βενιζέλος δεν έχει στρατηγική και τακτική    Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος,
  έδωσε συνέντευξη στη ΝΕΤ με αφορμή τη νεοσύστατη πολιτική κίνηση «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας». 
   Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για την σύσταση της νέας πολιτικής κίνησης επισημαίνοντας ότι, αν και ήξερε ότι θα διαγραφεί, δεν αναδιπλώθηκε και προχώρησε σε αυτή την κίνηση διότι όπως είπε «ο κόσμος έχει μπουχτίσει από λόγια».
    Πρόσθεσε δε ότι, παρόλο που το περίμενε, στεναχωρήθηκε από την απόφαση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς με αυτό τον τρόπο διακόπτετε μια πορεία είκοσι ετών στο κόμμα, με συμμετοχή τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές και τα λάθη.
     Όπως τόνισε στόχος είναι η συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς, μέσω της ρήξης με το κομματικό σύστημα.
Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσυσπείρωση, λόγω έλλειψης στρατηγικής και τακτικής και σημείωσε ότι η αύξηση της φωνής της κεντροαριστεράς δεν γίνεται με διαγραφές, αλλά με σύμπλευση με την κοινωνία και τους πολίτες.
    Όταν δεν έχεις στρατηγική τόνισε δεν μπορείς να απευθύνεσαι στον κόσμο, τόνισε και υπογράμμισε ότι αν και θα κρατήσει την σχέση του με τον κ. Βενιζέλο, διαφωνεί μαζί του πολιτικά.
    Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν διεκδίκησε νωρίτερα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ήθελε να διαιρέσει το κόμμα σε μια τραγική για τη χώρα στιγμή και πρόσθεσε ότι ούτε τώρα θα μπορούσε να κάνει, καθώς ο κόμμα είχε ψηφίσει και διαλέξει αρχηγό πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: