Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ψάχνουν τη χρυσή τομή για το φορολογικό

Ψάχνουν τη χρυσή τομή για το φορολογικό
  Με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά καθώς η κατάθεση του φορολογικού πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου αφού είναι μέσα στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης ο πρωθυπουργός ανέλυσε με τον υπουργό Οικονομικών όλο το πλαίσιο ώστε να ξεπεραστούν οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων. 
   Μέχρι αργά το βράδυ, ο κ. Σαμαράς με τον κ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου συζητούσαν γραμμή προς γραμμή όλα τα σενάρια για να καταλήξουν στη χρυσή τομή που θα ικανοποιεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και την τρόικα. 
    Ουσιαστικά ο κ. Στουρνάρας πήγε στον πρωθυπουργό με τις απαντήσεις της τροικας στα σενάρια που είχε στείλει προς έγκριση. Ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει ο συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ και πως δεν θα πληγεί η μεσαία τάξη και ταυτόχρονα ότι θα ενισχυθούν τα χαμηλά εισοδήματα.
    Η άσκηση ισορροπία ς που καλείται να κάνει η κυβέρνηση δεν είναι εύκολη και είναι προφανές πως η εξίσωση δεν είναι εύκολο να βγεί. 
     Πάντως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ανοικτα πλέον μιλούν για ατυχείς χειρισμούς του Υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονται ότι «για μία ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου τους αιφνιδίασε καθώς επίσης ότι δεν ακούνε τις απόψεις τους και τις εισηγήσεις τους».
    Αρκετοί είναι και οι βουλευτές της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι «σε μία κοινωνία που έχει γονατίσει από τις περικοπές και την ήδη υψηλή φορολογία δεν μπορείς να επιβάλλεις ακόμη μεγαλύτερους φόρους».
     Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει έντονος προβληματισμός και για τη στάση των βουλευτών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές μπορεί η συσσωρευμένη οργή και αντίδραση των βουλευτών να εκφραστεί στην ψηφοφορία για το φορολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: