Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Στουρνάρας - Σόιμπλε : « Συζήτηση εφ' όλης της ύλης»


Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σόιμπλε θα τα ξαναπούν στο Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ συμφώνησαν για νέα διμερή συνάντηση αφού ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας (Πηγή φωτ.: Γερμανικό ΥΠΟΙΚ)   Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε.  
      Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών,αναφέρουν ότι «έγινε μακρά τεχνική συζήτηση εφ' όλης της ύλης» και παραλλήλως «εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις» για διάφορά θέματα που αφορούν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.                    
      Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σόιμπλε θα τα ξαναπούν στο Eurogroup της Λευκωσίας στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ συμφώνησαν για νέα διμερή συνάντηση αφού ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.
    Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το πακέτο μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου, καθώς και οι δράσεις της κυβέρνησης στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.
     Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας είχε τετ α τετ για 45 λεπτά με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε.
    Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, Γερμανοί αναλυτές εκτιμούν ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να προλειάνει το έδαφος προκειμένου να καταστεί μεσοπρόθεσμα δυνατή η διατύπωση του αιτήματος της παραχώρησης περισσότερου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: