Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στάση αναμονής από Παπανδρέου

    Εκρηκτικό το κλίμα στην βουλή και κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά τις συνεχείς διαφοροποίησεις κορυφαίων στελεχών από την «γραμμή» Βενιζέλου.
     Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του είπε ότι είχε πρόθεση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και  να ζητήσει την απόσυρσή του, ωστόσο η δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές τον φέρνουν σε κατάσταση αναμονής.
    «Χαίρομαι που άκουσα τον υπουργό να μιλά για αλλαγές. Θα περιμένω να τις δω και στη συνέχεια θ' αξιολογήσω τη στάση μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου ο οποίος πρόσθεσε:
   «Πρέπει να βροντοφωνάζουμε για κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή και όχι να την καταργούμε ».
     Ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει ν’ αλλάξει ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από τα τέσσερα-πέμπτα της βουλής απαντώντας απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας :  «επειδή σας πίεσαν οι πρυτάνεις! », ενώ χαρακτήρισε πλήγμα για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες την αλλαγή του νόμου για τα πανεπιστήμια.
     Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου εξήγησε πως «η ανάδειξη του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης» θα αποτελούσε ισχυρό χαρτί για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα και τόνισε 
ότι : 
    « Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε βούληση να σπάσουμε αυγά προκειμένου να γίνει η Ελλάδα βιώσιμη χωρίς δανεισμούς. Εσείς δείξατε το αντίθετο και αυτό υπονομεύει την διαπραγματευτική μας θέση ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: