Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

«Η Επιτροπή δεν επεξεργάζεται σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη»


   «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεξεργάζεται σενάρια που έχουν να κάνουν είτε με την κατάρρευση της ευρωζώνης είτε με την έξοδο της Ελλάδας (“Grexit”) ή κάποιας άλλης χώρας από την ευρωζώνη», τόνισε στην σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Olivier Bailly.
     «Αντίθετα», πρόσθεσε, «εργαζόμαστε σκληρά προς την κατεύθυνση της διατήρησης της συνοχής της ευρωζώνης και επιθυμούμε το αποτέλεσμα αυτό να επιτευχθεί σε συνεργασία με τα κράτη μέλη».
      Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, ο Olivier Bailly τόνισε ότι το καθήκον της Επιτροπής είναι να εστιάζει τις προσπάθειές της αποκλειστικά και μόνο στην εκπλήρωση του στόχουδιατήρησης της συνοχής της ευρωζώνης. 
    «Το εάν κάποιοι άλλοι εργάζονται σε άλλα σενάρια είναι δική τους ευθύνη», συμπλήρωσε.
     Ακόμη, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε σεπαλιότερες δηλώσεις του προέδρου Barroso ότι το ευρώ αποτελεί ένα «μη αναστρέψιμο» εγχείρημα, μην παραλείποντας να τονίσει ότι η Επιτροπή συνεκτιμά τις «ισχυρές δεσμεύσεις» όλων των ευρωπαίων ηγετών πως θα πράξουν «ό,τι είναι αναγκαίο» για να διασφαλιστεί η ενότητα της ευρωζώνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: