Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επανεξελέγη ο Γιώργος Παπανδρέου - Παμψηφεί εκλογή

    Παμψηφεί και δι' ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική. 
   Mιλώντας ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης είπε ότι απουσιάζει η πολιτική βούληση  τόσο από την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, για να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές.Πρόσθεσε ότι ο ίδιος πάλεψε για αλλαγή και πως η αδράνεια συνεχίζει να σακατεύει την παγκόσμια οικονομία.
   «Είδα τον ιδεολογικό δογματισμό, τις λανθασμένες υποθέσεις και τα ειδικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν οι συντηρητικές δυνάμεις», ανέφερε και σημείωσε ότι «μια ολιγαρχία μερικών τραπεζιτών είναι σήμερα πιο ισχυρή από εκλεγμένες κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς ή ακόμα και κράτη-έθνη», είπε.
   Όπως επισήμανε, τα τελευταία χρόνια, σε μια υπερσυντηρητική Ευρώπη, βρήκε συμπαράσταση από τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, οι οποίες κατανόησαν ότι ο αγώνας του ως πρωθυπουργού δεν ήταν για να επιβάλει την ύφεση ως σκοπό, αλλά ότι αυτή ήταν περισσότερο «μια δύσκολη αναγκαιότητα, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ώστε να δοθεί χρόνος και ελπίδα προκειμένου η Ελλάδα να κάνει βαθύτερες, αναγκαίες αλλαγές».
    «Καθώς μια εθνική τραγωδία ξεπρόβαλε, πάλεψα για το λαό μου, μαζί με αυτόν.
     Απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, παραμείναμε ζωντανοί και περήφανοι», σημείωσε και υποστήριξε ότι οι αξίες που πρεσβεύει η Σοσιαλιστική Διεθνής μπορούν να επικρατήσουν και ότι με αυτές μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο στην Ελλάδα, βιώσιμες και δίκαιες κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: