Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πρός την οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ.

Το Μέγαρο Μαξίμου: Οι συζητήσεις με την τρόικα βρίσκονται σε «καλή πορεία», σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο   Στο κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ πλησιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα που επικαλείται το Reuters.
   Ο αξιωματούχος μίλησε για καλή πορεία των συζητήσεων, λέγοντας πως έχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα σε ύψος 10,8 δισ. ευρώ -χωρίς ωστόσο να διευκρίνιζει για ποιες περικοπές πρόκειται.
  «Βρισκόμαστε σε καλή πορεία, έχουν ήδη βρεθεί μέτρα 10,8 δισ. ευρώ» δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο ο αξιωματούχος. 
   Οι συζητήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.Το πακέτο πρέπει να πάρει την τελική έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και της τρόικας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. 
   Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν θα προχωρήσουν σε σύσκεψη πριν την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη Τετάρτη. 
   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης θα συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο και το Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.
   Οι διαβουλεύσεις Σαμαρά γίνονται εν όψει τόσο της αξιολόγησης της τρόικας όσο και του αιτήματος της Αθήνας για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος -ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη από όλες τη γερμανική, διαμηνύουν πως η έκθεση της τρόικας θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: