Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ : «Η κυβέρνηση χρεοκοπεί καθημερινά την κοινωνική πλειοψηφία»

Ένταση των κοινωνικών αγώνων προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην προτεραιότητα των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, έναντι των απαιτήσεων των δανειστών και των νομισματικών «διλημμάτων» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ με τη συμμετοχή του  κ. Αλ. Τσίπρα και ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα. 
     Η Γραμματεία διαπίστωσε την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης «απέναντι στην πλέον υποτελή κυβέρνηση στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στις απαιτήσεις των δανειστών.
     Απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά που, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία και συντρίβοντας κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, καταστρέφει το λαό και τη χώρα» και επίσης ασχολήθηκε με την οργάνωση της συμμετοχής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων στη ΔΕΘ. 
    Η Γραμματεία εκτιμά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, με πρόσχημα την αποφυγή της «χρεοκοπίας», χρεοκοπεί καθημερινά με τον πλέον σκληρό και ταξικό τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία, «ικετεύοντας ταυτόχρονα την κ. Μέρκελ για την επιμήκυνση του μνημονίου».
    Και προσθέτει ότι στην προσπάθειά της αυτή μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας διέγραψε με τρόπο σκανδαλώδη και στα βιαστικά το μεγάλο σκάνδαλο της Ζήμενς, υπογράφοντας τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη γερμανική πολυεθνική, προκειμένου να εξευμενίσει την καγκελάριο πριν από τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: