Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μέρκελ : «Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί»

Βερολίνο 
 «Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. 
    Στα λόγια το ακούσαμε και στο παρελθόν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επανέλαβε ως χρονικό ορόσημο την έκθεση της τρόικας για μελλοντικές αποφάσεις. 
    Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα και θα εξαλείψει τα δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και της αξιοπιστίας της χώρας.
     Ερωτηθείς εάν ετέθη το θέμα της επιμήκυνσης, ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα για μετά την έκθεση της τρόικας.
    Η κ. Μέρκελ δήλωσεπως θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και το ευρώ δεν είναι μόνο ένα νόμισμα αλλά μια ιδέα για την ολοκληρωμένη Ευρώπη.
    Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι από κάθε βήμα περιμένουμε και ένα αποτέλεσμα και πως η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της στην ευρωζώνη.
    Το σχέδιό μας βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή και θα αποδώσει σύντομα, δήλωσε με τη σειρά του ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας και το τρίπτυχο, πάνω στο οποίο θα επιχειρήσει να κινηθεί: το αίτημα για ανάπτυξη, οι προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος αξιοπιστίας και ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας.
    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της σύντομα και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, ενώ ανέφερε αρκετές φορές ότι οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: