Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Συμφωνία των «3» για τις αποκρατικοποιήσεις

   Η ανάγκη προώθησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ως μέρους του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, συζητήθηκε στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος.
   Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι συζήτησε με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το οποίο, όπως τόνισε, «δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου που συνδέεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να μιλάμε μόνο για την όψη των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων», αλλά και για το πώς θα κάνουμε το κράτος «μικρότερο και εξυπνότερο».
    «Στηρίζουμε τις παραπάνω πρωτοβουλίες και για αυτό το λόγο υπήρξε συζήτηση με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας η οποία μας ενημέρωσε για τα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη» είπε ο κ. Βενιζέλος.
    Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε επίσης την ανάγκη να σταλθεί ένα μήνυμα θετικό και ενθαρρυντικό πως η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, που κουβαλά τις αμαρτίες όλης της ευρωζώνης,ενώ πρόσθεσε πως η αρνητική εικόνα υπονομεύει τελικά τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: