Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Έκλεισε το πακέτο των μέτρων - Το Σεπτέμβριο επιστρέφει η τρόικα


Επιτέλους,Πολύ,Τρόικα,epitelous,poly,troika     Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με την τρόικα, παρουσία υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
      Οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά», δήλωσε απερχόμενος ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, λέγοντας πως σημειώθηκε πρόοδος και θα γίνει ένα «διάλειμμα» μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. 
   Σε κοινή τους ανακοίνωση λίγο αργότερα, οι επικεφαλής της τρόικας χαρακτήριζαν «παραγωγικές» τις συζητήσεις, λέγοντας πως υπήρχε «γενική συμφωνία για την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών για την επίτευξη των στόχων» του προγράμματος.
    «Οι ελληνικές αρχές είναι προσηλωμένες στην συνέχιση του έργου τους με αποφασιστικότητα τον επόμενο μήνα» καταλήγει η ανακοίνωση.
     Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγή του υπουργείου Οικονομικών, το πακέτο των περικοπών θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτέμβριου.
     Την ίδια περίοδο θα επιστρέψει η τρόικα για την έκθεση αξιολόγησης, που αναμένεται να είναι έτοιμη στα μέσα του Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: