Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Συνεχείς συσκέψεις για να κλείσει το πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ ευρώ




     Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο οικονομικών προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ ευρώ πριν από την επίσκεψη του Προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,  στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. 
    Οι κύριοι Στουρνάρας και Σταϊκούρας έχουν στην διάθεσή τους μόλις τέσσερις ημέρες για να «καθαρογράψουν» τα μέτρα, τα οποία θα παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του πιθανότατα την Δευτέρα.
    Το σύνολο των μέτρων θα ανακοινωθεί αφού πρώτα πάρει την έγκριση και των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως αμέσως μετά τις συναντήσεις που θα έχει σε Βερολίνο και Παρίσι ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, θα συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
   Ιδιαίτερη σημασία δίνει το υπουργείο οικονομικών και στην συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ.  Ζ. Κ. Γιούνκερ καθώς οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει την δυνατότητα να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την χώρα μας στις βρυξέλλες ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 3 Σεπτεμβρίου.
     Εκεί θα κάνει και την πρώτη επίσημη παρουσία του και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: