Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Επώδυνα αλλά όχι μάταια» τα μέτρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό


     Το πακέτο μέτρων των 11,66 δισ. ευρώ περιλαμβάνει αποφάσεις «δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες αλλά αναγκαίες» υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέροντας ωστόσο πως τα μέτρα «δεν είναι μάταια, σε δύο χρόνια θα έχουμε μία διαφορετική Ελλάδα».  Τα μέτρα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι την πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας στις 9 Σεπτεμβρίου.
     Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους υπουργούς για το μέχρι τώρα έργο τους και για το γεγονός ότι στηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφερόμενος στα κονδύλια που θα δοθούν στους ΟΤΑ είπε χαρακτηριστικά: «στραγγίξαμε την τελευταία σταγόνα που υπήρχε για να στηρίξουμε το έργο τους».
     Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ευαγγέλιο» την προγραμματική συμφωνία των τριών εταίρων που στηρίζουν την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε πως όλα όσα έχουν συμφωνηθεί θα έχουν υλοποιηθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια.
     Κάλεσε, μαλιστα, τους υπουργούς να βρουν τρόπους για αύξηση των εσόδων του κράτους λέγοντάς τους: «ξέρω ότι φτάσαμε μέχρι το κόκκαλο, πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδα καθώς τα 11, 5 δισ. είναι μόνο απο περιορισμό δαπανών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://nafpliotis.wordpress.com/2012/09/01/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/