Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τα δύσκολα ... ενόψει

    
samaras venizelos kouvelis slider Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν στα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ  Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία της επόμενης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, εν αναμονή της λίστας των 11,5 δισ. ευρώ, που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.  
    Οταν η λίστα λάβει την τελική μορφή, τότε θα συγκληθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να τοποθετηθούν αναλυτικά για τα διλήμματα, τις «κόκκινες γραμμές», το χρονοδιάγραμμα των κρίσιμων επαφών και κινήσεων αλλά και για την ανάγκη «επικαιροποίησης» της κυβερνητικής συνεργασίας.
    Ακόμη κι αν υπήρξε εισήγηση η σύσκεψη των τριών να επισπευσθεί και να γίνει πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού στην Αθήνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αυτό δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν -το αντίθετο μάλιστα- από το Μέγαρο Μαξίμου.
    Το σίγουρο είναι ότι τα επιτελεία των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) βρίσκονται σε «διαρκή επικοινωνία» με το οικονομικό επιτελείο που επιδιώκει να ολοκληρώσει την εξειδίκευση που απαιτούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια εντός των προσεχών ημερών - και αυτό γιατί από την προσεχή Δευτέρα 20 Αυγούστου αρχίζει η νέα κρισιμότατη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: